Louisenlunds historie

Ejendommen Louisenlund på Klintevej i Kerteminde blev opført i årene 1905 til 1907, hvor den blev indrettet til rekreations- og hvilehjem for lungesyge patienter.

På den modsatte side af landevejen ud mod Kerteminde bugt, blev patienterne således anbragt i overdækkede verandaer ved vandkanten i den friske havluft.

På et tidspunkt blev Louisenlund indrettet som sommerpensionat for det bedre borgerskab i Odense under navnet Sprekkelsens pensionat.

I 1950`erne blev ejendommen overtaget af Louisenlund Boligselskab. Ejendommen blev i den forbindelse indrettet for medarbejdere og gæster.

I 1963 forpagter selskabet ejendommen ud til Kathe Andersen fra Odense, der indrettede et privat hvilehjem i ejendommen med navnet Louisenlund. Der blev samtidig indgået driftsoverenskomst med Odense Kommune.

I 1967 overtog Bente og Svend Lørup driften, som i 1981 ændrede sig fra privat lederdrevet til en selvejende institution.
Den indsatte bestyrelse fortsatte driften i den lejede ejendom.

Den selvejende institutions bestyrelse købte i 1983 hvilehjemmet Louisenlund af boligselskabet Louisenlund A/S Kerteminde.
Senest og indtil 31. december 2005 havde Louisenlund Bosted driftsoverenskomst med Odense Kommune.

Herefter er Louisenlund Bosted drevet som en selvejende institution med en bestyrelse på 5 medlemmer, med Faaborg - Midtfyn kommune som tilsynsmyndighed.
Frem til i dag har Louisenlund Bosted udviklet sig til at være et psykiatrisk bosted.

I 2009 påbebyndte vi et længe næret ønske om at bringe Louisenlund Bosted i bedre overensstemmelse med tidens krav.
Det indebar dels nybygning af 14 boliger på den eksisterende grund og dels modernisering af hovedbygningen.

Den store renovering af Louisenlund sluttede i 2011. Ahlefeldtsvej blev renoveret i efteråret 2014 og dermed fremstår Louisenlund totalt nyrenoveret.

Louisenlund varetages i dag af det Sociale Tilsyn Syddanmark